Dusch med punktfäste eller dusch med fästskena?

Vetro-duschar

När det gäller duschar har vi tre kollektioner. Vi säger lite vitsigt en värld av duschar eftersom våra kollektioner heter Nordic, Europe och World.

Nordic med glasblock

Kollektionen Nordic är lätt att känna igen. Duscharna har minst en vägg av glasblock. Glasblocken har en nordisk känsla över sig som för tankarna till isblock eller rent av en igloo. Glasblocken ger stora möjligheter till variation. De finns nämligne i många olika färger och Vetro har förmodligen det största utbudet i Sverige att välja ifrån. Ett trist grå-vitt sterilt badrum kan få en verklig ansiktslyftning med glasblock.

Till sidan för kollektionen Nordic

BLÅTT-glasblockVETRO-Aare-500

World eller Europe?

Många kanske undrar vad det är för skillnad på duscharna i Europe kollektion och duscharna i World kollektion. De är ju snygga och moderna duschar både i Europe och World. Priserna tycks inte skilja sig nämnvärt åt. Duscharna i World tycks kosta något mer över lag, men inte alltid.

NEW YORK

WORLD

BERLIN-vetro

EUROPE

Om du är ”i branschen” eller arbetar med bygg och liknande, kanske du ser skillnaden. Okej, här är svaret på gåtan: Duscharna i World kollektionen har punktfästen, duscharna i Europe kollektionen fästs med väggskenor.

Europe – dusch med väggskena

Skena

Väggskena är den billigare och mer praktiska lösningen. Skenorna skruvas fast i badrumsväggen. Glaset förs in i skenan, som sluter tätt. Du slipper garanterat problem med vattenspill. Att fixera en duschvägg i en skena är relativt enkelt och tar inte lång tid. Konstruktionen med väggskena har hög justerbarhet.

Till sidan för kollektionen Europe

Ta en titt på installationsguiderna som du kan ladda ned.

World – dusch med punktfäste

Punktfäste-vetro

Punktfästen är en exklusivare lösning. Ett punktfäste skruvas in i duschglaset vid några få strategiska punkter. Det är fästen i utsökt design, ofta av aluminium. Punktfästen ger mer liv åt glaset och hjälper till att framkalla det berömda svävande intrycket. Att montera med punktfäste kräver precision och plana ytor. För en hobby-byggare kan det ta längre tid att installera. Punktfäste ger stora valmöjligheter och stort utrymme för kreativitet. På engelska heter det frameless – ramfritt.

Till sidan för kollektionen World

Ett tips! Kika på sajten Pinterest och se fler lösningar med duschglas och punktfästen.

Som sagt,  det finns en duschlösning till varje hem, åt varje smak och åt varje behov.  Möjligheterna är oändliga. Om du vill ha en skräddarsydd lösning, står vi gärna till tjänst. Kontakta oss!