Glasräcken inomhus och utomhus

Våra Glasräcken

Glasräcke Classic

Stolpar i varmförzinkat eller lackerat plattjärn

Glasräcke Design

Stolpar och beslag i rostfritt stål

Glasräcke Exclusive

Stolpfria glasräcken

Glasräcken åt alla hus och smaker

Räcken med stolpar har många olika installationsmöjligheter. Runda eller fyrkantiga stolpar? Golvmonterade eller utanpåliggande stolpar? Överliggare i rostfritt stål, i trä eller ingen alls? Man kan även kombinera med vajersystem eller ribbor i rostfritt stål…
Vetros system erbjuder elegant design kombinerad med funktion och flexibilitet, alltid anpassat efter var kunds behov och önskemål.

 

Vetros stora utbud av glasräcken

Varje hem är unikt, och vi är de första som erkänner att alla räcken inte passar alla hem. Därför har breddat vårt produktsortiment till det yttersta.

Det stora utbudet av glasräcken ger oss större möjlighet att kunna hitta en lösning till just ditt hem. Vetro erbjuder rostfria och syrafasta altanräcken, balkongräcken, trappräcken, säkerhetsräcken och räcken för franskbalkong.

Varför glasräcken?

Glasräcken som ger dig säkerhet och vindskydd utan att beröva dig utsikten. Dessa eleganta glasräcken är av mycket hög kvalitet och kan monteras både inomhus och utomhus för balkonger, altaner, loft och trappor. Glasräckena kommer i färdiga sektioner med allt som behövs, mät och kombinera ihop utefter din uteplats.

Vi hjälper dig välja glasräcken

Det är stor skillnad på upplevelsen och funktionerna kring valen av glasräcke. Vill man ha en räckeskonstruktion med stolpar behöver man kombinera stolpplaceringen med tjockleken av glaset. Desto längre mellan stolparna, desto tjockare glas behövs för att klara vindutsatthet och kraven mot tung stöt om olyckan skulle vara framme. Om man önskar ett räcke helt utan stolpar måste man tänka i samma banor, men gå upp på en mer förädlad glastyp som orkar fungera som en hel räckeskonstruktion. Hör av er till oss om ni önskar hjälp av materialval och kombinationer.

Skräddarsydd lösning när du beställer glasräcken på Vetro

I vårt käcka ritprogram kan vi planera alla möjliga typer av räckeslösningar i glas för att kunna anpassa det till ert hus. Alla hus är unika och därför är det bra att kunna skräddarsy räckeslösningar till unika altaner, trappor, balkonger, etc. 

Glasräcke inomhus för en sofistikerad stil

Ett elegant glasräcke adderar en viss sofistikerad stil till vilket hem som helst – oavsett om du är ute efter en variant som skall användas inomhus eller utomhus. Här finner du även räcken som lämpar sig alldeles ypperligt för din altan.

Glasräcken FAQ

 

Varför rostar stål?

De flesta material och föreningar som vi använder är i längden inte beständiga i de former som vi normalt utnyttjar dem. De bryts ned och övergår till stabilare föreningar av de grundämnen de är uppbyggda av.
Trä bryts ner genom påverkan av klimat och bakterier, plaster åldras, försprödas och bryts slutligen ned under påverkan av sol, temperatur och atmosfär. När det gäller metaller och metalliska material talar vi om att de korroderar, eller i vardagsspråk: rostar. Järn och andra metaller utvinns ur naturligt förekommande mineral som är mer stabila föreningar än metallerna själva, varför det är naturligt att korrosionsprocesser leder till att metallerna återgår till produkter som är mycket lika mineralerna. Järn återgår t ex under påverkan av syre till oxiderna FeO, Fe2O3 och Fe3O4. Vilka oxidtyper som bildas, och i vilka andelar, bestäms till största delen av tillgången på syre och vid vilken temperatur korrosionen sker. Finns det dessutom tillgång till vatten sker en hydratiseringsprocess.
För att minska eller förhindra korrosion av stålet behöver det skyddas, vilket kan göras på flera olika sätt med många olika typer av korrosionsskyddande produkter.

Efter ett tag har mitt räcke börjat skifta färg, är detta normalt?

Med varje order följer det med skötselråd för rostfritt stål. Så länge dessa följs kommer räcket att hålla sig fint och skyddat under lång tid framöver. Stålet kommer med tiden att mättas och ”vänja” sig vid miljön, och kommer inte att behöva underhållas lika ofta som i början. Trots att benämningen är rostfritt stål, så är sanningen att allt stål korroderar under rätta betingelser. En mer korrekt benämning bör istället vara ”rosttrögt stål”. Korrosionshastigheten i olika områden i Sverige varierar stort. Värst är Västkusten. Detta är på grund av salthalten i vattnet som förvärras desto längre norrut man kommer. Saltet flyttar sig med väder och vind och lägger en hinna på stålet som binder fukt.
Alla Vetros räckessystem är av högsta stålkvalitet och alla fästen är helgjutna i rostfritt stål. Vilket betyder att om man får en lite missfärgning någon stans så räcker det oftast att putsa bort detta med en trasa och rengöringsmedel för stål.
Använd inte stålull! Detta har en sämre kvalitet än rostfritt stål och kan därför smitta ner och ”infektera” det ädlare stålet.

Kan man köpa bara era fästen och glas eller måste man köpa ”hela staket”?

Javisst kan du köpa enbart fästen och glas. Tänk dock på att vi räknar bort för vad fästena bygger på bredden, men ange exakt vilket höjdmått ni vill ha på glaset.

Ingår infästningen till mitt räcke?

Det ingår inga infästningar när du köper ett räcke från Vetro. Detta är en säkerhetsfråga då vi inte vet vilket material du skall fästa räcket i. Vi rekommenderar att du rådfrågar din hantverkare för rätt infästning.

Vad spelar fallhöjden för roll för vilket räcke jag väljer?

Det har främst med räckets höjd och glasets egenskaper att göra. Vi rekommenderar att alltid följa BBR’s riktlinjer. Men det har även högst påtagliga funktioner. Vad gäller glasets egenskaper åtskiljer sig dom två varianter vi främst jobbar med något. Det vanligaste till ett räcke med fallhöjd är ett laminerat säkerhetsglas. Då limmas två stycken vanliga planglas med en plastlamell. Även om någon trillar mot glaset kommer det fortfarande att hålla ihop och sitta kvar på plats. Ett härdat säkerhetsglas är enkelglas, men mycket starkare. Men när det härdas blir det också väldigt sprött, vilket göra att när det går sönder granuleras glaset, men det blir inga skärvor som vållar kroppsskador. Men skyddet kommer försvinna i och med bristningen av glaset. Det härdade är således lämpligare att använda där det inte är någon vidare fallhöjd.

Köper man av er eller från återförsäljare?

Glasräcken kan ni handla av återförsäljare eller direkt av Vetro. Samtliga andra produktgrupper måste ni gå genom en av våra återförsäljare.
Hitta en återförsäljare när dig här.

Vad kostar varianten med ”träinfattning”?

Vetro säljer tyvärr inte själva träkonstruktionen. Däremot säljer vi klämfästen och glas. Om ni inte redan har ett befintligt räcke kan tryckimpregnerat trä och annat material till ett träräcke köpas i nästan alla byggvaruhandlar och brädgårdar.
Maila oss för offertförfrågan.

Vad kostar glasräcken per löpmeter?

Det är väldigt svårt att räkna ut ett korrekt löpmeterpris då det dels finns många varianter på räcken, men även väldigt många varianter på altaner, balkonger, och trappor. Alla räcken är skräddarsydda och anpassade efter kundens egna mått. Därför är det alltid bäst att skicka in en ritning eller enkel skiss. Bilder tillsammans med en förklaring av vilket slags räcke man vill ha, och kompletta kontaktuppgifter.
Maila oss för offertförfrågan.