Om oss

Glasexperter sedan 1998

Vetro grundades 1998 och har flera års erfarenhet i branschen. Under åren som gått har vi tagit fram flera nya, spännande produkter och växt mer och mer. Vi på Vetro hjälper dig att ta fram det du vill ha inom glas. Om du inte skulle hitta det du söker på vår hemsida eller i våra kataloger kan du alltid ringa till oss så hjälper vi gärna till.
Kontakta oss!

Glastegel-f

GLASTEGEL

Vetro betyder glas på latin och det finns en anledning att vi har valt just det namnet på vår firma; vi har specialiserat oss på glas och produkter av glas. Därför var vi extra glada att kunna lansera Poesia Glastegel i Sverige. Ett handgjort genuint glastegel tillverkat i Italien av glaskonstnärer. Glastegel finns numera i en mängd olika färger, former och mönster. Då produkten är handgjord finns det inte någon sten som liknar den andra. Under 2012 har det även kommit ett nytt glastegel, VetroPieno, producerat av SEVES som även levererar våra glasblock.
Till utbudet av glastegel>>>

MONTERINGSSYSTEM FÖR GLASBLOCK

Det har tidigare bara varit möjligt att mura upp en glasblocksvägg, därför introducerade vi 1999 en produkt som gjorde det enklare att montera glasblocken; lim- och listsystemet Block Lock. Detta blev genast en storsäljande produkt eftersom Block Lock gjorde att man utan hantverkare ebkelt kunde bygga glasblocksväggar i hemmet. Det har även blivit populärt bland hantverkarna. Vi bedriver ständig produktutveckling på Block Lock systemet och är nu den första leverantören på marknaden som har ett system med CE-certifiering.
Till utbudet av Block Lock och tillbehör>>>

VETRO-Aare-500

DUSCHAR

Eftersom vi ständigt expanderar och utvecklar vår verksamhet blev vårt nästa steg att ta oss in på den Svenska duschmarknaden. Efter ett år av tester introducerade vi Vetro Dusch, den första duschväggen som testats och godkänts för montering i glasblocksvägg. Vi har på begäran av våra kunder sedan vidareutvecklat och utökat vårt duschsortiment till ett av landets bredaste och mest flexibla utbud. Vi har alltid satsat på att hålla en hög kvalitet och har därför valt att hålla våra duschar och system Svensktillverkade.
Till utbudet av duschar>>>

GLASBLOCK

Många förknippar nog namnet Vetro med glasblock. Det är produkten som har varit med oss sedan starten. Från början sålde Vetro nämligen bara glasblock från tjeckiska Vitrablock, som vi har Sverigeagenturen för, samt Italienska Vetroarredo (nu sammanslagna med namnet SEVES) Men sortimentet utökades snabbt. Idag saluför vi ett noggrant utvalt utbud av premium glasblock.
Till utbudet av glasblock>>> 

1908WDEB1
glasräcken utan stolpar

GLASRÄCKEN

Vetro var bland de första på marknaden att sälja glasräcken. Produkterna blev snabbt populära och växer för varje år. Nu erbjuder vi räcken för hem- och offentligmiljö, för inom- och utomhusbruk, med eller utan stolpar, i rostfritt eller syrafast, med eller utan överliggare. Allt måttbeställt efter kundens specifika önskemål.
Till utbudet av glasräcken>>>

KVALITETSPOLICY

 • Våra kunder skall bemötas på ett professionellt och korrekt sätt.
 • Som kund hos Vetro skall du känna stöd, trygghet och support inom de frågor och område som du kommer i kontakt med i vår verksamhet.
 • Vi skall fortlöpande utbilda vår personal inom vårt produktsortiment samt de tekniska lösningar våra produkter kräver.
 • Vi skall kunna bistå med all den tekniska kunskap som krävs för att du som kund skall kunna känna trygghet i vårt samarbete
  Vi skall hålla en hög leveransservice och leverera felfria produkter enligt avtalad överenskommelse.
 • Samtliga produkter hos Vetro AB skall vara förenliga med de branschregler som krävs.
 • Samtliga anställda hos Vetro skall känna till och förstå företagets kvalitets och kundpolicy.

MILJÖPOLICY

 • På Vetro värnar vi om miljön och har därför tagit fram en miljöpolicy som omfattar hela vår verksamhet. Målsättningen är att uppnå ett naturligt miljötänkande och att alltid sträva efter att uppnå en minimal miljöpåverkan i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.
 • De produkter Vetro importerar, tillverkar och marknadsför består alla av naturliga råvaror och skall ge ingen eller en minimal miljöpåverkan både vid tillverkning och vid användning.
 • Alla produkter inom Vetro skall således ge ingen eller en minimal bieffekt på såväl den inre som yttre miljön i hela ledet från råvara till produktion, samt användning och återvinning.
 • Samtliga leverantörer till Vetro skall ha en klar och tydlig miljöpolicy.
 • Samtliga anställda skall känna till och förstå företagets miljöpolicy och visa ett personligt engagemang för miljö och hälsa
 • Vetro medverkar i system för återvinning.