fbpx

Fem moderna glaslösningar

11

Glas släpper in ljus! Det är därför glas passar i alla inredningar och kan användas till så mycket! Glas gör livet lättare hela dagen: hemma, på kontoret, när du duschar & bastar och slutligen när du slappnar av med ett glas vin. Denna vecka presenterar vi fem moderna glaslösningar som vi fått mycket beröm för.

Insynsfria duschar i offentliga miljöer

Efterfrågan på privata duschbås i offentliga miljöer har ökat kraftigt de senaste åren. Många människor vill inte exponera sig utan kläder. Den trista vanan med smygfotografering i offentliga rum avskräcker. Vetro har en effektiv lösning på problemet: En kombination av frostade glasblock och duschdörrar. Konstruktionen är mycket stabil. Den omges av en ram med fötter i syrafast stål. Den är enkel att städa och man behöver inte ta hänsyn till brunnarnas placering vid montering av båset. Fler skolor som installerat Vetros duschbås, har märkt skillnader i elevernas duschvanor. Att duscha efter gymnastiken – som tidigare var pinsamt – har nu blivit en självklarhet i det privata båset.
Läs mer om duschbås i offentliga miljöer

Bastu

02.sauna_.outside

Går det bygga en bastu av glas? Ja, det är fullt möjlig. Bastuupplevelsen blir desto behagligare i det speciella ljuset som glasblock skapar. Det går också utmärkt att bygga delar av bastun med glas eller glasblock. Det finns flera lämpliga glasblock för en sådan lösning. Glasblocken måste tåla hastiga temperaturskillnader och bör inte placeras nära aggregatet. Vi har både blocken och kunnandet!
Läs Vetros FAQ om bastu av glasblock

Ersätta mindre fönster

Byt ut dina gamla källar-, badrums- eller garagefönster mot glasblock. Det innebär många fördelar. Samma goda ljusinsläpp, men ingen insyn. Du eldar mindre för kråkorna men slipper oljud utifrån. Om du ersätter gamla källarfönster, stänger du ute inbrottstjuvar. Eller vattenmassor, som vi sett den senaste tiden. Fönster av glasblock är underhållsfria och lätta att rengöra.

Väggar och avskärmningar

kontor

Öppna planlösningar är idag vanliga både hemma och på kontoret. Glasväggar skapar avskildhet utan att stänga ute ljuset eller rymd. En vägg av glas skärmar av både ljud och visuella störningar. Kontorsväggar i glas kombinerar öppenhet och avskildhet. Det är också möjligt att skapa fler kontorsrum på en mer begränsad yta. Glas tillför ofta en stilren dimension till ett rum. Det finns även lekfulla och kreativa alternativ. En relativ ny produkt är de färgglada MINI glasblock som går att använda på mindre ytor än tidigare.
Läs om glaslösningar

Vinkällare & förvaringsutrymme för vin

Alla har inte förmånen att kunna förvara sitt vin i en riktig, underjordisk källare. Ett modernt vinförvaringsutrymme av glas är ett alternativ. De senaste åren har vi sett massor av intressanta exempel på det. Att kunna betrakta sina vinflaskor utifrån ger ett nytt estetiskt perspektiv. Glas bevarar luftfuktighet och temperatur. Det går till och med att begränsa ljusinsläpp med frostat glas eller färgat glas.
Se otroliga exempel på Pinterest

Kontakta oss

Den kanske bästa glaslösningen är kanske vi själva. Vi kan ta fram lösningar som är speciellt anpassade efter dina krav. Kontakta oss gärna om du har frågor om glaslösningar!