fbpx

Vetro duschbås för trygghet och bättre hygien i skolan

Duschbås-1200

Vetros duschbås skapar trygghet i skolans mest utsatta utrymme. Skolor märker förändring i elevernas duschvanor. Att duscha efter idrotten åter en självklarhet.

Efterfrågan på privata duschbås i offentliga miljöer har ökat under de senaste åren. Offentliga duschutrymmen anses inte längre trygga. Värst är situation kanske i skolorna. En undersökning från 2016 visade att endast 40 procent alltid duschar efter idrotten. 17 av procent av eleverna duschade aldrig. Det fanns flera orsaker:

  • Duschutrymmen upplevs som ”äckliga” eller smutsiga
  • Duschutrymmen är felkonstruerade och ger onödig insyn.
  • Elever är rädda för bli filmade eller fotograferade.
  • Många är rädda för att bli retade eller trakasserade för sin kropp.

 

En genial lösning på problemet

Idrottslärare har i media bekräftat problemet. Många anser att enskilda duschbås är en lösning på problemet.  Sedan fyra år tillbaka finns en genial och effektiv lösning på problemet. Den finns idag på flera skolor i Mälardalen.

Vetros duschbås är en kombination av frostade glasblock och duschdörrar. Konstruktionen omges av en ram med fötter i syrafast stål. Den är lätt att installera. Man behöver inte ta hänsyn till brunnarnas placering vid montering av båset. Duschutrymmet är lätt att rengöra.

– Vi har sett att skolorna i Mälardalen varit mycket intresserade av vår produkt. Därför tror vi att även skolorna i Göteborg skulle kunna ha nytt av dem, säger Niclas Hellström, VD på Vetro.

Vallentuna var första kommun att installera Vetros duschbås.  Där märktes snart en markant skillnad på elevernas duschvanor.  Många skolor är dessutom tacksamma över hållfastheten. Vandalism och hårt slitage är ett stort problem i skolorna.

– Vi har inte fått in klagomål på en enda. Ingen av dem har skadats eller gått sönder, avslutar Niclas Hellström.

Är du intresserad av en bättre dusch i synnerhet och glaslösningar i allmänhet? Kontakta Vetro! Vi kan glas! 

LÄS MER

SR: Duschar byggs om för att skapa trygghet

Expressen: Sex av tio elever undviker att duscha i skolan